65.- MÀRQUETING COOPPEL PLUS.- Pràctica Cooppel i el mètode Marcet de l'esport i del futbol.- Casos PLUS Cooppel.-

PROTOCOL COOPPEL CASOS PLUS.- 

PL  U     S

Prioritaris i Lliures Universal dels Aprenentatges segons el Disseny (DUA) Sabers Sensorioneuronals.

https://ponentcooppel.blogspot.com/2025/03/43-taller-podemos-aplicar-el-metodo.html

Com esdevenir un cas PLUS protegit Cooppel en el marc de mentoria social Cooppel:

1.- Identificar a una persona menor d'edat que pot ser candidata a ser cas PLUS.

2.-  Acord compartit de la persona i la seva família, amb implicació del pare i de la mare. Conscient tota la família.

3.- Avaluació i valoració inicial i compromís. Un mes de prova.

4.- Posta en marxa de tallers Cooppel de competències transversals bàsiques de la pràctica Cooppel i del pla dels 11 passos del mètode Marcet.

5.- Avaluació i valoració final. 


LA PREGUNTA.- 

Es possible aplicar el mètode Marcet de l'Esport (fulbol) en la pràctica Cooppel del Record ?

El mètode Marcet aplicat en el futbol

https://www.youtube.com/live/lCIKN0BsP3c?si=vM3eIogummk8x4pT

Més informació mètode Marcet

 https://marcetfootball.com/es/modelo-pedagogico-cat/

Pràctica Cooppel i el mètode Marcet.

Estudi de Casos  PLUS. Ara escollirem tres casos que provarem entre març i abril 2025 i el curs 2025-26 seleccionarem fins a 10 alumnes de l'ESO.

Les cinc competències bàsiques transversals de la pràctica Cooppel.-

Seleccionats tres alumnes per exemple aplicar els 11 passos , la pràctica Cooppel amb les seves cinc competències bàsiques amb les seves estratègies i el seu entrenament..

1.- Concentració mental, el silenci mental i la respiració. Posicionament físic 

2.- Observar i operar els processos mentals ( processos emocionals lògics PEL)

3.- Potenciar l'exercici creatiu i comunicatiu dels algoritmes mentals i de les narratives en el tractament del record TR@NS.

4.- Entorn relacional i motivació personal, familiar i social.

5.- Creació de jocs Cooppel per a la Comprensió del Record Disponible gràcies a la seva conservació.

https://cooppeltalents.blogspot.com/2025/03/64-que-es-una-practica-cooppel-i-que-no.html

Info  Fundació Marcet.-

https://ajuntament.barcelona.cat/joves/es/detail/fundacio-marcet_99400496918

El mètode Marcet en negreta i la pràctica Cooppel en color marrón

El mètode Marcet és un procés cognitiu basat en la neurociència que consta de 11 passos:

1.- Identificació. De les competències, coneixement, actituds i valors de la pràctica Cooppel que fins a 2030 seran bàsics i necessaris per a la formació, estudi i orientació laboral (Cinc anys).

Reconèixer les competències, coneixements, actituds i valors que d’aquí a 10 anys els directors esportius i dirigents dels clubs professionals de les millors lligues de futbol d’Europa Occidental exigiran als jugadors per contractar-los. Aquesta identificació és fruit d’un treball continuat, per la qual cosa s’actualitza constantment a mesura que s’identifiquen canvis substantius a la realitat investigada.


2.- Ponderació. Davant de les demandes a l'aula i a la vida real de cada dia, és determinen les competències a desenvolupar. 

Determinem per a cadascuna de les competències, coneixements, habilitats i valors identificats un pes específic en relació amb l’especialitat i la posició en el camp de cada jugador.

3.- Desglossament. De les competències amb la implicació de la família (pare i mare), del professorat i de l'alumnat relacionat i les seves relacions amb l'entorn.  

Per facilitar l’aprenentatge i l’avaluació, les competències, els coneixements, les habilitats i els valors identificats es desglossen i disseccionen en comportaments molt concrets i detallats, de manera que el professor i l’avaluador només han de constatar si l’alumne fa alguna cosa o no ho fa i en quin grau d’intensitat (mai, de vegades, moltes vegades sempre).

4.- Avaluació Matrix inicial. Situació inicial segons les quatre competències de la pràctica Cooppel

Determina la situació i el nivell real de l’alumne en cadascuna de les competències, coneixements, habilitats i valors en el seu procés d’aprenentatge.

5.- Determinació dels objectius personalitzats per a cada alumne. L'alumn@, la família i el professorat que es pugui prioritzarem les competències.

Es decideix conjuntament (alumne-professor) quines competències, coneixements, habilitats i valors volem que millori i adquireixi cada alumne concret (amb nom i cognoms).

6.– Planificació. De les estratègies considerant les cinc competències bàsiques de la pràctica Cooppel.-

Determinar les estratègies personalitzades d'aprenentatge. Com i quan aconseguir que l´alumne aconsegueixi els objectius determinats. Programem unes accions formatives concretes i un termini determinat.

7.- Acció. Posar en pràctica l'estratègia mitjançant exercicis, jocs i activitats planificades. Desenvolupament de la cinquena competència bàsica de la pràctica Cooppel.

8.- Reacció. Avaluació en conjunt de totes les persones relacionades: BAT, pare i mare, professorat, personal de l'entorn social i cultural

Avaluem conjuntament (professor-alumne) els errors que es produeixen durant l’acció per repetir-la (reacció) amb les correccions adequades a què l’alumne ha arribat per les pròpies conclusions. Actua per convenciment, no pas per instrucció. El professor Marcet només l?indueix i l?il·lumina. Si no estem aconseguint que l’alumne assoleixi els objectius previstos, canviarem immediatament -i les vegades que calgui- les estratègies planificades per unes de noves per adaptar-nos al procés cognitiu de cada alumne concret.

9.- Avaluació Matrix. Avaluació graus de les cinc competències

Un cop finalitzat el termini establert per assolir un objectiu, s´avalua a l'alumne per comprovar en quin grau ho ha assolit. Quan el resultat és satisfactori, passem a establir nous objectius.

10.- Visualització del resultat. Consciència pròpia dels progressos i de l'empoderament..

Amb l’avaluació Matrix l’alumne és conscient que està adquirint nous coneixements i competències, per això es motiva a continuar aprenent amb constància i actitud positiva.

11.- Determinació de nous objectius. Establir nous objectius com aspiracions i com a habits d'estudi en temps d'oci recreatiu (Hèctor). Valoració real de l'èxit.

Professor i alumne estableixen contínuament els nous reptes i objectius que l’alumne ha d’assolir. Es torna a repetir el procés en cada acció formativa. És el cercle de l’excel·lència.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

62.- ENTITATS CANGUR.- Posta en marxa de l'oportunitat "FEM Cooppel" amb altres entitats cangur actives.-

56.- IMPULSA.- Disponibles a participar a la Jornada Connect@ Inn Tech 10 i 11 de desembre 2024,.

08.- Cooppel ORAL CAT: Cooperació pel bon aprenentatge oral del català.-