76.- Programa Cooppel curs 2025-26 LOGOS PROJECTES SOCIALS- INSTITUT MARTÍ FRANQUÈS.-
C@M.ins LOGOS.-
ESBORRANY EN CONSTRUCCIÓ JULIOL 2025
2.- Denominació.-
C@M.ins LOGOS
Estada a empresa. LOGOS. PROJECTES SOCIALS
Cooppel @prenentatges Martí ins en LOGOS
Cooppel: aprendre a recordar i a comprendre pel sentit cooperatiu comunitari.
3.- Conveni a tres parts:
INS Martí- LOGOS i dos professorat jubilat impulsors de les Cooppel en l'aprenentatge.
4.- Punts del conveni organitzatius com metodològics
1.- Dur a terme l'estada a empresa en LOGOS Projectes Socials de Tarragona. Les hores d'estada a empresa total X, es dividiran per 2 o 1,30 hores per setmana.
https://agora.xtec.cat/iesmartifranques/categoria/batxillerat/
2.- Es precisen com a mínim 16 estudiants com a mínim, 8 per a l'atenció en LOGOS a tot l'alumnat de la ciutat de l'ESO i les seves famílies, a excepte INS Martí que es portarà a terme en la seu de l'institut en atenció als seus alumnes, com es fa des de 2011. Amb 8 estudiants. Per a donar atenció a la Biblioteca assistida Cooppel de dilluns a dijous de 17 a 18,30 o 19 hores. D'octubre 2025 a maig 2026.
3.- Serà un programa d'investigació, que complementa al del curs 2021-22 per Nàdia Nieto, TRFG de pedagogia, guanyant el segon premi de Catalunya del Col·legi de Pedagogia de Catalunya en 2023, més el seguiment de la tesi postulant Cooppel per la Pau, més els aspectes organitzatius i metodològics que es contemplen en aquesta proposta.
4.- Es durà a terme una producció audiovisual de com s'aprèn més i millor amb les pràctiques Cooppel, tot seguint els principis que s'exposen.
5.- Les pràctiques seran a LOGOS Projectes Socials, tindran formació sobre com funciona i quins són els seus projectes. Entre ells, el projecte Cooppel. Que consisteix en gestionar la Biblioteca Assistida Cooppel que implica la pràctica reflexiva com aprenem totes les persones, com podem millorar la nostra capacitat de planificació i atenció per aconseguir més record i comprensió segons la Taxonomia de Bloom i segons els models de la PNL i de la Teoria de la Intel·ligència del PASS, entre altres. La coordinació es durà a terme per Ferran i Fina. A més les d'estada tindran ajuda pel seu TDR i podran aplicar les pràctiques Cooppel en el seus estudis de 2n de BAT.
6.- El programa Cooppel consisteix en anàlisi de la motivació, de les necessitats, dels interessos i de les capacitats amb implicació de la família. Es fomenten les biblioteques assistides Cooppel sobre els aprenentatges i sobre tot les tasques extraescolars, així com la motivació a l'institut, disponibles a participar a les hores de tutories ESO.
7.- Les pràctiques Cooppel són tres, en les quals es porten a terme una sèrie d'exercicis:
1a CO.- Concentrar. Consciència de la concentració per les Ones cerebrals, amb exercicis de silenci, de respiració, moviment del cos, etc. La nostra ment és com una cova (inspiració amb Platon). Com ocupem la nostra ment. Voluntat Organitzativa mental (VO). Trencament del silenci i identificar el que ens motiva. A nivell més personal.
2n OP.- Optar en l'observació de les Operacions en els processos mentals. Funcionem com un mòbil que té autoritat. Podem codificar com funciona ara la nostra ment i com la podem millorar amb el record i la comprensió. Pas en les Relacions Afectives.(RA) sigui família, camaraderia etc.
3r PEL.- Promoure l'Ensenyament Lúdic aplicant en el Pensament Emocional Lògic i en els llenguatges d'entrenament dels processos del record i de la comprensió en totes les àrees del coneixement i en totes les competències. Posicionament orientació lúdica (jocs d'identitat i rols cooperatius) Dissenyar i fabricar jocs amb enginy mental.
8.- Les pràctiques Cooppel s'aprenen en l'estada, amb la participació de les famílies es porten a terme microtallers Cooppel de periodisme, oratòria, teatralització, sabers, projectes, observació, ràdio, fabricació de targetes de jocs Cooppel i el Silenci.
9.- LOGOS ha presentat un projecte per a ser subvencionat per a finançar una pedagoga i la biblioteca assistida Cooppel de LOGOS oberta a la ciutat. El programa del curs 2025-26 servirà per a millorar al curs 2026-27 i per a fer la difusió en congressos, fires, jornades, trobades i certàmens
10.- Les famílies de l'ESO.-
Es fomenta la pertinença al Club Cooppel, cada família pot ser un club. Les relacions entre clubs i la federabilitat. L'exercici físic i mental. L'exercici mental i la fabricació de jocs Cooppel per projectes, ABP, APS, etc.
05.- Beneficis, efectes mentals i impacte de l'entorn de l'estada a empresa.-
11.- Com funciona una empresa. Món laboral i projectes socials. Com millorar el nostre record i la comprensió com a estudiants de BAT i de futurs estudiants universitaris. Una mirada a les carreres universitaries. En el futur si som pares i/o mares com podem educar i ajudar als nostres fills i filles en els reptes de la IA, el DUA i els ODS 2030 i els que vindran. Impacte en l'entorn de la nostra ciutat en col·laboració en projectes similars que donen atenció a les famílies amb estudiants ESO o recursos de la ciutat que poden complementar l'educació.
El programa Cooppel es podria impulsar en museus i biblioteques locals dins del marc de les entitats i els recursos existents i del voluntariat social
Són 11 punts que ens inspirem amb els 11 passos del mètode Marcet. Obrint les possibilitats a projectes de Mentoria Social.
Col·laborem en projectes com 360, Mentora de la Fundació Bofill, Amb Tu de Quilòmetre Zero i amb la FEPA.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada