39.- El criteri Cooppel C.R.D. 2030. La pràctica global del Cooppel i la seva incidència en el PIB local, comarca, territori, etc. .-

 


CRITERI COOPPEL DE LA COMPETÈNCIA RECURRENT DISPONIBLE (C.R.D.).- 

Competència del Record (recurrible) Disponible

Com millorar el nostre potencial C.R.D. lògic i plàstic

Comprendre recordant i recordar comprenent amb decisions, desdecisions i redecisions d'aprendre a aprendre a saber tenir, fer, estar, ser,..... en el saber comunicar, crear i cooperar (Sabers C.R.D.)  

"Comprendre, Recordar i Disposar (Aplicar, Analitzar, Avaluar, Crear " BLOOM i Cooperar.

Teoria o Teorema dels Nombres Decisoris TND 2004 i reactualitzada 2023

FEM NÚMEROS PER DECIDIR AMB MÉS SEGURETAT I CERTESA:

                 1234   i    5678   i     0 i 9

Tenen les decisions un pes entre la importància i la prioritat mental?

Exposat en la comunitat científica en 2004, junt amb la hipòtesi de la Ment Fràgil i de Decisiologia en la resolució de conflictes.

                    Lima    2004   El Perú

Avui exposem el criteri Cooppel C.R.D. de cara als O.D.S. 2030

Els nombres decisoris en els processos de disconformitat i recerca de la coherència en la presa de decisions tot considerant la base Neurocientífica de la Ment Fràgil i el seu paper en la convivència, en la seguretat, en la salut i en el progrés econòmic local relacionat amb el benestar social comú.

Estudi d'hipòtesis en la pràctica global mentorial del Cooppel (de quatre pràctiques per factors 1.- Intern mental (PiM), 2.- Ment i cos (PCiM), 3.- Ment-Cos i Tecnologia (PCMiT) i 4.- Ment-cos-entorn social i cultural (PMCESiC))  i la seva incidència en el P.I.B. local, comarca, territori, etc.-

És un programa d'Investigació-Acció (I-A) i de Pràctica Reflexiva (P.R:) sobretot a Tarragona, ciutat i en la comarca del Priorat.

Pràctica global en espais concrets: personal, familiar, veïnal, escolar, llars municipals, centres de dia, residències, museus, biblioteques, etc.

El criteri Cooppel C.R.D. i la seva validesa en la relació del creixement del P.I.B. en el territori.-

1.- Origen del concepte.- 

- C.R.D. prové de les consonants de Ceradai, competència recurrent disponible. Associació que aplica el requeriment i el valor afegit  "ZZ€" el pressupost zero zero euros en la iniciativa solidària. Cost econòmic reduït amb desenvolupament alt d'implicació (social, cultural, etc.). El "ZZ€" implica al P.I.B. i al creixement comunitari local i territorial.

Factors com la massa de coneixement (MDC) o conjunt d'allò que hem de saber, cistell cognitiu (CIST) o allò que no entenem dins de la MDC, creació d'estels CRD per activar respostes de comprensió de record disponible, davant un problema real

-2.- Estarem en estudi en el curs proper 2023-24.

- Metodologia: entrevista, enquestes, consultes, observació, anàlisi de dades, interpretació i sabers d'intervenció.

- Hipòtesi: construir la pau en la ment de les persones, participació positiva i constructiva, evitació de dispeses per disrupció, gamberrades o terrorisme.

- Construcció social i eliminació del parasitisme d'actituds, d'autoexclusió i dels passivismes.

- Pes decisori (PeS,D) pels factors d'importància i de la prioritat, Teoria dels Nombres Decisoris (T.N.D.). Motivació per la disconformitat i en el reaprendre criteris per a decidir, desdecidir i redecidir.

- L'indicador internacional en les inversions, invertir 1 i increment per 8 del PIB o inversió o ingressos locals o del territori   1 X 8 .-

- El criteri CRD i les qualitats d'identificabilitat, quantificabilitat, comentabilitat crítica i dialèctica, analitzable i interpretable les dades, incidenciabilitat.

- Cost Econòmic Reduït (C.E.R.). Apreciació del cost en la implicació en projectes, en les seves activitats i els seus objectius: desplaçament, dieta de menjar o dormir. La tecnologia d'infraestructura de consum de ciutadania de base personal o familiar com alta internet, ordinador, mòbils, tarifes plana d'internet i telefònica, etc material fungible d'oficina, imprevistos com multes del cotxe, avaries, etc. considerats com donatius, quotes de base motivades, simbòlica. Hi haurà un límit de dispeses disponibles, dependrà de l'actitud, de les ganes, dels ingressos nets de la persona o família, del valor d'oci i cultural, satisfaccions personals i familiars, etc.

Hi haurà un límit de dispeses disponible i la seva concreció.

Amb el Desenvolupament Alt d'Implicació (D.A.I.) personal i col·lectiva amb les associacions i projectes i la seva financiació solidària segons les aportacions per "CER"

Al final el factor "ZZ€" a les iniciatives solidàries augmenta el PIB si també suposa obrir-se al turisme extern.

Turisme sostenible que compra, consum i inverteix a nivell local per estància o per recursos materials mobiliaris o immobiliaris.



El CRD té relació amb el delme solidari dels ingressos personals i familiars per un costat  i per l'altra la influència que té en el PIB local.
El delme pot ser una quota o suma de quotes en euros/ temps i després el delme temporal, hores/dia,  és tracta dedicar també el 10% del temps d'oci a l'associacionisme i als projectes solidaris.
Eurodelme i el Cronodelme de solidaritat comunitària
"Eurodelme" euros/ mes i cronodelme hores/mes són  els dos factors a relacionar amb els euros totals /mes i les hores dedicades a la solidaritat versus les dedicades a tasques personals (d'aïllament com de la intimitat interpersonal), domèstiques o familiars i a l'oci no productiu (distraccions). En el cas de personal laboral al treball i en el cas de jubilats aquí serà Zero. Però hi han les tasques dedicades a la comunitat i al voluntariat. 
.



CRD: 
La llum universal de l'Amor es troba amb el silenci interior que il·lumina la ment de la comprensió del record disponible, plena de dols vitals que porten poc a poc a l'alegria sana i plena del sentit comú de la vida

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

44.- Codi i mapa CòMENTS 40 : 12 : 3 del protocol genèric, general i transversal dels Tallers Cooppel.-

40.- Pare Fra PERE PERELLÓ.- Amb el sistèmic inclusiu Sí Cooppel. Transformar i treure més profit dels museus i biblioteques locals. Primera part.

45.- Primer Concurs Aprèn Solidari Cooppel (Primer CASC) genèric.-