12.- Proposarem al PAT de les escoles i dels instituts el Cine Invers Fòrum ECO Solidàri sobre valors ecològics.-

 


A partir d'aquest mes de març 2021 proposarem al Pla d'Acció Tutorial (PAT) de les  escoles i dels instituts el "Cooppel Cine Invers Fòrum ECO Solidàri"  (Cooppel CiFES) sobre valors ecològics en la construcció cooperativa de la Pau en la ment de les persones i a favor dels ODS 2030.-

Cooppel Cine Invers Fòrum ECO Solidari (CiFES) és una oferta de films, video curts, Youtubes, etc. que es proposa visionar des de l'acció tutorial de l'escola i de l'institut a casa en família amb la finalitat de comentar-ho a classe de tutoria. L'algoritme és: primer a l'aula es donen unes orientacions ja pactades amb l'AMPA i amb els pares i mares del grup d'alumnes de forma que, segon es visionen a casa i tercer, després es fa debat a la classe per a treure conclusions.

També els pares i les mares poden seguir el debat Cooppel CiFES per Meet, es presenten dilemes, valors ecosolidaris i recursos per aprendre a aprendre de forma divertida, respectant el currículum i la tasca professional docent, però amb més implicació de la família i introduint el Cooppel com a jocs de taula i de tauler i com a gastronomia on en lloc de gestionar aliments es cuinen els coneixements.

És el personal docent tutor qui concerta amb nosaltres l'interès de fer unes tres sessions durant el curs de Cooppel CiFES.

Primer junts planifiquem les tres sessions, així com també es pot combinar amb el Cooppel PaT que és una tasca més directe en activitats lúdiques. Les competències clau són sobre aprendre a aprendre jugant (Cooppel SiM), la comunicació oral (dialèctica, oratòria i retòrica), la creativitat i la imaginació junt amb el sentit comú de la cooperació.

Totes les activitats són telemàtiques Meet.


És diferent al Cooppel CIF obert sols i directament a les famílies en general i a les que tenen menors d'edat com activitats extraescolars.

 Cooppel CiF.- Cinema invers Fòrum.- En família o en hora de tutoria. Es visiona un film, una xerrada, un vídeo curt, etc. Es donen unes orientacions prèvies i unes motivacions i després es porta a terme un col·loqui, taula rodona o fòrum per analitzar i debatre els dilemes morals, ètics o coneixements. (8). Generalment es porta a terme dins d'una hora.

Més informació:

https://agendaanims.blogspot.com/2021/02/11-oferta-curs-proper-2021-21-portes.html


C@LC Cooppel: Agència d'estudis,converses i d'investigació acció de voluntariat social de l'aprenentatge lúdic competencial universal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

44.- Codi i mapa CòMENTS 40 : 12 : 3 del protocol genèric, general i transversal dels Tallers Cooppel.-

40.- Pare Fra PERE PERELLÓ.- Amb el sistèmic inclusiu Sí Cooppel. Transformar i treure més profit dels museus i biblioteques locals. Primera part.

45.- Primer Concurs Aprèn Solidari Cooppel (Primer CASC) genèric.-